artiklar och podcast

Jyckens hjältar 2019
Podcast från 2015.
Hon var talang i fotboll som upptäcktes som en grym löpare. Yoie Bohlin, från Åtvidaberg, inledde sin löparkarriär med att vinna bland annat Höstmilen, ett lopp i Norrköping, och sedan blev hon tillfrågad att börja träna för Peter Holgerssons träningsgrupp i Norrköping. Sagt och gjort. Även om hon hade en hel del fördomar mot just löpare. Yoie som hade sysslat med fotboll och boxning tidigare bestämde sig ändå för att ge löpningen chansen. Och som hon gjorde det. 2008 tog hon plats i Finnkampen och det var många som chockades över hennes fina tider. 
 
Numera är Yoie ett välkänt namn bland många löpare även om hon fortfarande inte är känd bland alla. I veckans avsnitt av ”Möt löparen” får du träffa löpartalangen som inte varit rädd för att gå sin egen väg mot nya äventyr. Hon räds inte att prova på andra idrotter som kan gynna hennes löpning för de senaste åren har hon fått kämpa mot skador men de loppen hon har kunnat springa har det gått riktigt fort. Enligt Yoie själv kan hon, med lite mer strukturerad träning och kontinuitet, nå riktigt långt. Och det är ingenting man kan tvivla på. Det finns en enorm kapacitet hos denna löpare men det gäller bara att få ut den. 
Åtvidabergspodden 2019
spring snyggt podden avsnitt 15
Från 2015.
Yoie Bohlin, Rastarunner. Stenhård mot motståndarna, kaxig, modig, och tuff. Klättrar högst, springer snabbast. Motsatsen till Mikaela och Krister som ser faror bakom varje hörn. Oroar sig, grubblar, tänker på gruppen.
Trodde de ja.
Avsnittet som har överraskat mest. Fått en ordentlig vändning som ingen hade förutspått.
Artikel från trailrunningSweden 2016.
Möt Sveriges skönaste löpare – Yoie ”Rastarunner” Bohlin
Artikel från toughest Viking I Åre tryck på bilden
Yoie är den tuffaste löparen
Tryck på bilden för att se artikeln
Tryck för artikel